Харесвате ли забавни първоаприлски шегички? Искате ли да разсмеете децата си с нещо неочаквано? Ако отговорите с „да“ и на двата въпроса, четете нататък.

egg1

 

Вместо пържено яйце сервирайте кисело мляко с половин белена праскова. Изненадата е гарантирана. За разкош може да направите и гарнитура от ябълки, нарязани като пържени картофки. Добър апетит!

 

 

 

googly

 

Сложете смешни лепящи се очички на ежедневни предмети. Ако не са ви попадали такива, пробвайте да потърсите в Google „лепящи очички“ илимагнитни очички” (ако ще слагате например на хладилника). Не струват скъпо, а забавлението е гарантирано.

 

 

 

kiwiА какво ще кажете за здравословни близалки? Парче ябълка, банан, грозде или какъвто плод имате под ръка ще свърши работа. Поднесете ги изрязани по интересни начини, например като сърчица, така че на детето да му стане интересно и да пожелае да ги опита. За по-голям ефект можете да ги увиете с хартийка от бонбон или от истинска близалка.

 

 

jello-drinkНаправете желе от любимия им сок. Налейте го в малки чашки (най-добре прозрачни за по-голям ефект) и го замразете. Не забравяйте да сложите по една сламка в чашката за достоверност. После им предложете освежаваща „напитка“.

 

 

 

 

Ако децата screen prankса по-големи и вече си служат с компютър или таблет, можете да им смените изображението на екрана. Сложете нещо объркващо – например снимка на отворена любимата игра, която… в действителност изобщо не е отворена. Можете да направите това лесно с Print Screen. Или да обърнете екрана на 180 градуса. Но по-добре не пробвайте тази шегичка, ако не сте уверени, че можете да възстановите първоначалното положение :)

 

worm

Купете от магазина желирани червеи. Поставете ги върху някоя ябълка, като може да изрежете дупчица, за да е по-правдоподобно. Предложете на детето „червива ябълка“.

 

Приятно забавление!

Кои са Вашите любими първоаприлски пакости?